Címkekendő, címkerongyika

Bármilyen drága, érdekes vagy különleges textiljátékot, plüssállatot kap egy kisgyerekek ajándékba, a legizgalmasabb része a bevarrt címke lesz. A legidegesítőbbek az ikeás plüssjátékok címkéi a papír és műanyag közti átmenet-anyagukkal, hatalmas méretükkel és zizegős hangjukkal. De levágni tilos, az a legjobb az egészben! “Kedvencem” a minipatkány volt, duplaakkora címkével…  Mivel a babák címke iránti vonzalma elég ismert dolog, készülnek direkt címkekendők, de a gyártók ennél a pontnál nem tudnak megállni, tesznek rá még ezer apró ördögöt, ami kopog, zörög, csörömpöl stb. Pedig (ha nincs más baja) csak a címkékkel is jól elvan egy kisgyerek. Varrtam ezért egy csak címkerongyikát, te is könnyen elkészítheted:

dav

Szükség lesz hozzá textilmaradékra és többféle szalagra, zsinórra. Kistányért rajzoltam körbe, egy réteg csíkos pamutvászonra és egy dm-es mikroszálas törlőkendőre két példányban, így egy kicsit vastagabb, és nyáltörölgetésre is alkalmas.

Címkekenődő 2.jpg

A mintás ripszszalagokból és a zsinórokból 8-8 cm hosszú darabokat vágtam, összesen 16 darabot, nyolcféléből kettőt-kettőt. Váltakozva sorbarendeztem őket.

dav

Felezéses módszerrel bejelölgettem a pamut körlapon, hogy hová jut egy-egy címke, és elkezdtem félbehajtva rágombostűzni őket szép sorjában.

dav

dav

Körbevarrtam, rögzítettem az összes darabkát.

dav

Rétettem a két mikroszálas körlapot is (színt színére, már ha a mikroszálasnak van színe…), és 5 cm-es rés kihagyásával körbevarrtam. Kifordítottam, a rést kézzel bevarrtam, majd a színéről 2 mm szélesen letűztem. Hogy melyik a színe? Általában mindegy, itt viszont muszáj volt alul lennie a mikroszálas anyagnak, mert az univerzális talp úgy tapadt hozzá, hogy nem tudtam varrni.

És tádám: most jön a varázslat! Citromsárga mikroszálas kendőt szabtam, a végeredmény mégis narancssárga lett! Hogy csináltam?

dav

dav

Úgy, hogy elrontottam, és lehetett bontani – ha hagyta volna magát a mikroszálas anyag, de nem hagyta. De ez csak az egyik bosszantó tulajdonsága, a másik, ami miatt soha többet nem varrok belőle: rettenetesen szöszölt és szenvedélyesen vonzódott mindenhez a lakásban, kivéve ahhoz az eszközhöz, amivel össze akartam takarítani. Azért megérte.

mde

elvalaszto

I sewed a taggie blanket for my baby. Use google translate to understand the text.

Ha tetszett, kattints valamelyik megosztás gombra! Köszönöm!
Hogy biztosan értesülj az új bejegyzésekről, kövesd a blogot e-mailen keresztül: a jobb oldalon található KÖVETÉS gombbal ezt könnyen megteheted.

Címkekendő, címkerongyika” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Mobiltartó babaágyra |

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s