Ujjatlan rugdalózó hűvösebb napokra

Még csak szeptember első hete múlt el, de egy-egy napon úgy tűnik, visszavonhatatlanul megjött az ősz. Vége az ujjatlan és rövidujjú bodyk időszakának, a cuki hurkák akadálytalan puszilgatásának (kivétel: reggeli felöltözés, esti fürdés és a pelenkázások), muszáj Bubut melegebben felöltöztetni. Olyan nagyon lehűlt az idő, hogy nem elegendő a hosszúujjú body + hosszúnadrág kombináció, hanem olyasmi kell, ami a mellkasát, hátát is melegíti (pulóver, mellény kizárva, mert folyton felcsúszik). Olyan hirtelen lett hideg, hogy most azonnal kell varrnom egy ujjatlan rugdalózót, vállpántos egybenadrágot, mindegy, minek nevezem. Hiába a néhány melegebb, becsapós nap.

IMG_20170909_113518.jpgA nadrág anyagának futtert választottam, többnyire ebből készülnek a melegítők. Ez az anyag nem, vagy csak nagyon enyhén rugalmas, inkább csak veszít a tartásából az idők során. Alábélelésnek és passzénak rugalmas pamutjersey-t használtam. Narancssárga KAM patentokkal vidámítottam a sötét anyagot.

Végigböngésztem az összes (katalogizált) Burda és Ottobre szabásmintámat, és – hihetetlen – sehol nem találtam ilyen nadrágot. Ezért a neten kezdtem keresgélni, és a Pinteresten keresztül meg is találtam Le-Kimi Mikey nadrágját. Az ingyen letölthető szabásmintán egy kicsit módosítottam: szélesebbre vettem a derékrészét, mert az anyagom nem rugalmas, és pántot szabtam a lába közéhez a könnyebb pelenkacsere érdekében. Kipróbáltam, a 80-as szabásmintából tényleg 80-as nadrág lett!

Az elejére mintás pamutvászonból kisautókat (szerintem földmunkagépek) applikáltam. Az applikálásról itt olvashatsz bővebben, de míg a cápánál sűrű cikkcakkot használtam, az autókat egyenesen varrtam körbe, úgyhogy az idővel kiálló kis szálak nem a véletlen művei lesznek. Az autók alá hepehupás földet is varrtam. 🙂

IMG_20170907_221135.jpg

Le-Kiminél részletes varrásleírást találsz németül, a képek alapján a varrási folyamat pedig magyarázat nélkül is (viszonylag) jól látszik. Így a leírástól eltekintek, csak néhány képet mutatok a részletekről:

sdr

dav

sdr

dav

A kész nadrág egyben:

bmd

Nem fázik, nem tüsszög. 🙂 Boldog.

bdr

Még egy ugyanilyen fog készülni pirosban, vitorlásokkal az elején.

Update 2017.10.18.:

Elkészült a piros nadrág is a vitorlásokkal és sötétkék alábéleléssel, passzéval. A napocskát és a hullámokat kukacolótalppal varrtam (3 hónapig tartott, míg ideért az Aliról). Most először próbálkoztam a szabad gépi tűzéssel, előbb csináltam, aztán elolvastam, hogy kellett volna… Ilyen lett, elsőre nem is rossz. 🙂

dav

dav

elvalaszto

This post is about Bubu’s new autumn romper. Use google translate to understand the text.

Ha tetszett, kattints valamelyik megosztás gombra! Köszönöm!

Hogy biztosan értesülj az új bejegyzésekről, kövesd a blogot e-mailen keresztül: a jobb oldalon található KÖVETÉS gombbal ezt könnyen megteheted.

Ujjatlan rugdalózó hűvösebb napokra” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Babanadrág harmadszor |

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s