Költözés 2/4. – azonosítócímkék

Végre egy kis szín jön az unalmas és fárasztó csomagolósdiba! Az előző költözős poszt írásakor átsuhant az agyamon némi aggodalom annak kapcsán, hogy a hobbivarrás miatt feliratkozott kedves olvasóim vajon hány százaléka cserélhet otthont mostanában, vajon hányat érdekelhet közülük a téma? Szomorú, de a költözés teljes befejezéséig nem nagyon lesz időm varrni, ezért erről írni most nehéz lenne (bár van talonban egy-két kisebb munkám befotózva). Viszont Bubu gyorsan növekszik, és neki (neki biztosan) én szeretnék a későbbiekben ruhákat varrni, így lesz téma bőven a jövőben. Ígérem, igyekszem a kipakolással! A dobozok, zsákok már mind a célhelyiségekben várják, hogy a tartalmuk a végső helyükre kerülhessen. Rajtuk pedig szép, színes és hasznos azonosítócímkék vannak…

Mire való az azonosítócímke?

Az előző, költözési leltárról szóló bejegyzésemben megmutattam, hogyan készíthetsz nyilvántartást a mozgatandó holmijaidról, és hogyan tartsd nyilván, hogy mit rejtenek a dobozok, zsákok. A lista egy-egy adatsorának egy-egy azonosítócímke lesz a párja, a kettőnek együtt lesz értelme, haszna. Azzal, hogy a csomagra erősíted, beazonosíthatóvá teszed vele magát a csomagot, a táblázatban pedig szükség esetén kikeresheted a tartalmát. Én A5 méretben nyomtattam őket.

Mit tartalmaz az azonosítócímke?

Először is a csomag rendeltetési helyét az új otthonon belül, jó nagy betűkkel, hogy mindenki lássa. Te is, a költöztető is, vagy azok, akik segítenek a költözésben. Persze, a kötöztető embernek nem lesz a fejében a lakás térképe, fogalma sem lesz, hogy merre van melyik gyerekszoba (na jó, a fürdőt megtalálná, meg a konyhát is minden bizonnyal), de nem is ez a dolga. Te viszont ránézel, és azonnal tudod neki mondani, hogy hol pakolja le a rakományát. Igen, színes is, nem elég az? Na majd mindjárt…

Érdemes feltüntetni, hogy milyen címen kell kipakolni a csomagokat a kötöztetőknek, még egy városon belül való mozgás esetében is, más városba meg pláne. A holmik tulajdonosának neve és telefonszáma is jó, ha látható a címkén, biztos, ami biztos.

Erre a címkére írhatod fel vastag, sötét filctollal a csomag sorszámát, egyezően a ládalistában szereplővel, és tájékoztatásul a súlyát (oké, tömegét). Jelölheted, ha törékeny holmit tartalmaz.

Íme az én minta-címkém, valótlan adatokkal (az Ó utcában nincs ilyen házszám). 🙂 A személyre szabható címkét a bejegyzés végén letöltheted!

Konyha.JPG

Miért színes?

Hát azért, hogy ne legyen unalmas! 🙂 Az a célja, hogy messziről is egyből tudd, melyik helyiségbe való. Azoknak, akik gyakran nem tudják, hol tették le a szemüvegüket, mint pl. én, jó szolgálatot tesznek a színek. Viszont, ha csak színekkel jelölnél, előfordulhatna, hogy váratlan helyzetben nem tudod azonnal rávágni, hogy “a hatodik gyerek szobájába megy a doboz!”, ezért is írd rá magát a helyiség nevét is! Nem utolsósorban nekem arra is jó volt, hogy elszórakoztassam a férjemet, akinek a feladata volt a megfelelő címkék megfelelő színű papírra való nyomtatása… 🙂

Dobozcímkék.jpg

Hogy erősítem fel a csomagokra a címkét?

Egyszerűen ragasztószalaggal. Haladó megoldás: műanyag irattartó bugyiba teszed, és azt ragasztod fel (a TESCO-ban pl. kapható A5 méretben). Ha esne az eső, nem ázik el a címke. Használat után a papírt kiszedheted, a dobozt pedig odaadhatod vagy eladhatod másnak, akinek épp szüksége van rá.

Nem jó egy színes Post-it-et felragasztani a csomagokra? Szerintem nem, de próbáld ki: ragaszd fel, tedd arrébb négyszer a dobozt, forgasd meg háromszor és dörzsöld össze kétszer. Jó memóriajáték lehet a leesett szép színes Post-it-ek és a barna egyendobozok újbóli összepárosítása… 🙂

Hogyan készítsem el az azonosítócímkét?

Innen tudod letölteni az én Power Pointban készített címke-mintámat, de készíthetsz magad is, amilyet szeretnél.

Gyorstalpaló: érdemes minden helyiség címkéjéből 2-2 db-ot készíteni Ppt-ben, egymás alatt (jobb egérgomb a bal oldali diaáttekintő megfelelő diáján, majd “Diamásolat” választása, igény szerint szerkesztése).

Nyomtatás: A4-es színes lapra (nem fehérre, színes háttérrel…), “2 dia / lap” nyomtatási mód választásával (ha minden helyiség címkéjéből 2-2 db-ot készítettél, akkor egy lapon ugyanazon helyiség címkéje lesz kétszer, ugyanolyan színű papíron). A megfelelő sorszámú diákat feleannyi példányban nyomtasd így ki, ahány csomagod lesz az adott helyiségben, mivel ugye 2 címkéd lesz egy lapon. Ezeket aztán kettévágod, és már használhatod is!

elvalaszto

We are moving home and we would like to do it wisely. This post is about making your own colour coded home moving box labels. Use google translate to understand the text.

Ha tetszett, egy megosztással segíts, hogy elolvashassa, akit még érdekelhet!

Hogy biztosan értesülj az új bejegyzésekről, kövesd a blogot e-mailen keresztül: a jobb oldalon található KÖVETÉS gombbal ezt könnyen megteheted

Költözés 2/4. – azonosítócímkék” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s