Pénztárca csokipapírból

Ezt is ki lehet pipálni. A csokipapírból készült pénztárcát vagy tolltartót. Sorozatgyártásba nem fogok kezdeni, de azért jó móka volt.

Csokipapír-tárca 3

Kezdjük ott, hogy nem véletlenül Milkával készítik a legtöbben, ennek a csomagolása a legmegfelelőbb erre a célra (vagy más csoki, de ugyanilyen fajta csomagolóanyaggal). Az Oreo kekszes papírból csak elég viseltes tolltartót tudtam kihozni, hiába volt szép sima eredetileg. A Milkáé valahogy kevésbé gyűrődik kifordításkor, és nem kezd el mocorogni felragasztás után a fólia alatt. Ezzel szemben az Oreo papírja – bár ugyanazt az öntapadós füzetborítót használtam – valami miatt összezsugorodott, pedig nem tettem hűvösebb helyre a ragasztás után. Le kellett húznom a fóliát és újraragasztani. Van a Lidlnek egy ötdarabos gyümölcsrúd-terméke (több ízben), csomagolásán különféle színű alapon fehér gyümölcsökkel. Ezeknek még adok egy lehetőséget, összegyűjtök pár színt, és patchworkszerűen összevarrom őket egy neszesszernek. Egyelőre két színem van (ötfélét láttam):

Csokipapír-tárca 6

Megerősítésnek az öntapadós füzetborítót választottam. A celluxot és az átlátszó viaszosvászonnak keresztelt műanyagterítőt (ami sem nem vászon, sem nem viaszos, csak ugyanúgy terítőnek viszik) nem találtam szimpatikus megoldásnak.

Elsőnek egy Milka-Cadburry aprópénztartó tárca készült el, megvan az összes hibája, amit el lehet követni a varrása során (belül nem letűzött bélés, igénytelen zipzárvégek stb). Ja, és utólag derült ki, mikor már kész voltam vele, hogy a zipzár rossz… MINDIG ki kell próbálni a zipzárat, lehetőleg még a boltban. Ez nagyanyai hagyatékból volt, épp ezért kellett volna ellenőrizni. 😦

Csokipapír-tárca 1

Belül:

Csokipapír-tárca 2.jpg

Az Oreo kekszes tolltartó alapanyagát a húsvéti nyuszi hozta a gyerekeknek. Ennek már szép lett a bélése és a zipzárak végénél a csücsök is, viszont nem vitte egyenletesen a gépem. Sebaj. 🙂 Itt a másik oldala:

Csokipapír-tárca 4.JPG

És a belseje, sarka:

Csokipapír-tárca 5

Tudtad, hogy az Oreo keksz 105 éves létezése óta semmit sem változott? Pedig mennyi minden változott ezidő alatt… Ez a keksz pedig a világ kedvence. Mi, akik Pilótakekszen nőttünk fel (aminek valóban kakaóíze van, bár nem fekete, szemben az Oreóval, ami ugyan fekete, de nincs kakaóíze – szerintem) kevéssé tudjuk értékelni, de a mai gyerekek szinte érzelmi kötődést mutatnak a popkultúra eme ehető eleme (hehe) iránt, ezért néha értetlenkedve ugyan, de veszünk nekik. Aztán megvarrjuk tolltartónak, mert az olyan menő. 🙂

És azt tudtad, hogy Milkából van sima étcsoki??? Na az tényleg finom! Ajándékba kaptam egyet, de boltban még nem találkoztam vele.

elvalasztoI gave a chance to the chocolate wrap zipper pouch.

 

Ha tetszett, egy megosztással segíts, hogy elolvashassa, akit még érdekelhet!

Hogy biztosan értesülj az új bejegyzésekről, kövesd a blogot e-mailen keresztül: a jobb oldalon található KÖVETÉS gombbal ezt könnyen megteheted!

 

Pénztárca csokipapírból” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Szerintem könnyebben szakad, de ki kellene próbálni. Azért sem nagyon fogok több csokipapír-tárcát varrni, mert a csomagolás miatt több csokit eszek… A csipsszel sem lenne másként. 🙂

    Kedvelés

  2. Nagyon menő! Én régebben láttam karácsonyi csomagolást kifordított csipszes zacskóból, szép fényes ezüst volt. Az túl vékony lenne?

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s