Vignetta házilag

Már csak egy hét van az iskolakezdésig! A lányom várja, a fiam előtt viszont az iskola szót ki sem szabad ejteni… Ekkora gyerekeket már nehéz kis aranyos iskolaszer-díszítőkkel elvarázsolni, és nincs is már rájuk szükség, de pár éve még tudtam hangulatot teremteni velük az iskolakezdéshez. Ilyen vignettákat készítettem a harmadikos és ötödikes füzetekre, könyvekre.

2012 08 04a

A gyerekek dönthették el, hogy mi legyen a vignettán: a fiam fát és madarat kért, a lányom katicát – az oviban is katica volt a jele.

Én vízfestékkel festettem őket, de bármilyen módon készülhetnek, sőt, a gyerekek is elkészíthetik saját kezűleg a kis rajzokat. Igazából mindkét mintából két méret készült, egy nagyobb (magasabb) a füzetekre, mert erre a tantárgy neve is rá kellett, hogy férjen, és egy kisebb (alacsonyabb) a könyvekre. Az iskolában első osztálytól azt kérték, hogy a könyveket csak fóliába csomagoljuk, így könnyen meg tudják különböztetni őket a gyerekek. Éppen ezért nem is kell ezekre a vignettákra ráírni, hogy milyen könyvről van szó, úgy is látszik.

2012 08 04 Vinnyetta készül

Ezen a képen épp a nagyobbik fás-madárkás matrica készül.

Amikor minden rajzzal kész lettem, beszkenneltem őket, vágtam-szerkesztettem, majd egy-egy Word-fájlba másoltam mindet. Két oszlopba, annyi sorba és annyiszor illesztettem be a képet, ahány vignettára szükség volt, plusz néhány darab tartaléknak. Ahány fajta vignetta, annyi fájl lett.

Ezután szövegdobozt szúrtam be, beírtam a nevet, osztályt, tantárgyat (ha kellett), ezt is másoltam-beillesztettem, és színes nyomtatóval nyomtattam.

Kétoldalú (kasírozó-) ragaszót tettem az egész ívek hátuljára, ezután felvágtam az egészet. Becsomagoltuk a füzeteket, könyveket, felragasztottuk a vignettákat – mindenki legnagyobb örömére. 🙂

2012 08 3a

Elválasztó

This post is about how to make personalized name labels for school books at home. Use google translate to understand the text.

Ha tetszett, egy megosztással segíts, hogy elolvashassa, akit még érdekelhet!

Hogy biztosan értesülj az új bejegyzésekről, kövesd a blogot e-mailen keresztül: a jobb oldalon található KÖVETÉS gombbal ezt könnyen megteheted!

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s