Szabott ruha ballagásra

Hónapok óta tervezem, hetek óta varrom és beszélek róla, most végre meg is mutatom a lányom ballagási ruháját.

Blogba 1

Csak annyit beszéltek meg az osztálytársak egymást közt, hogy fekete-fehérben fognak ballagni, és nem a hagyományos blúz-szoknya összeállításban. Itthon persze egyből nekiállt dolgozni az agyam, a lányomat is kértem, hogy rajzolgasson, tervezgessen, gyűjtöttünk képeket a Pinterestről, végül körvonalazódott a végső elképzelés: ujjatlan (mert ugye nyár), ruha (hogy ne blúz-szoknya hatású legyen), és nem felül fehér és alul fekete, hanem felül fekete és alul fehér, vagy éppen fekete-fehér mintás, attól függően, milyen anyagot találunk.

A felsőrész fekete zsorzsett, de a szoknya nagy rakásaihoz valami merevebb anyag kellett, szerencsére találtuk is ezt a vastagabb pamut-piké szövetet:

Minta.jpg

A fele szabásmintám már megvolt, a virágos blúzocska volt a próba, azon már kikísérleteztem a szűkítőket, kivágásokat, így most “csak” újra ki kellett szabnom, meg kellett varrnom a felsőrészt. Alátétnek a kivágásoknál vékony fekete batisztanyagot használtam.

A szoknyarész két széles téglalap (eleje és háta – ez utóbbi a zipzár miatt két részből), nagy, szembeforduló hajtásokkal: elöl is három, hátul is három. A minták illesztésére az oldal- és a háta közepe varrásoknál nagyon kellett vigyázni, és az eleje közepe és háta közepe hajtásoknál is, hiszen ezeken a pontokon nagyon szembetűnő lett volna a hiba.

A hátába 55 cm-es rejtett zipzárt varrtam. Hiába tanultam meg, hogy az alját kézzel kell felhólozni, én most – mivel már nagyon elfáradtam a végére – géppel varrtam fel a 10 cm-es felhajtást, mégpedig trükkösen: fekete cérnával, nagy cikcakk-vonalat leírva, a színéről csak a fekete mintarészen haladva. Egyáltalán nem lehet észrevenni. 🙂

Ballagási ruha

A fényképek – sok-sok másik mellett – ballagási ajándékba készültek a lányomnak a Zoltán Csaba Photography-nál.

Ha tetszett, egy megosztással segíts, hogy elolvashassa, akit még érdekelhet!

Hogy biztosan értesülj az új bejegyzésekről, kövesd a blogot e-mailen keresztül: a jobb oldalon található KÖVETÉS gombbal ezt könnyen megteheted!

Szabott ruha ballagásra” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: Csipesztartó |
  2. Visszajelzés: Virágos felső |

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s