Virágos felső

Legutóbb írtam, hogy ballagási ruhát kellene varrnom. A nehezén túlvagyok: a ruha felső részének szabásmintáját megszerkesztettem, és egy próbaverziót megvarrtam. Ez a virágos blúz lett az eredmény:

2016 05 27 Virágos blúz (4)

Elöl és hátul szűkítők a derekánál, mellszűkítők vízszintesen, magasított karkivágás és szélesített nyakkivágás – ezeket az alap-szabásminta szerint készült, félig összevarrt blúzon mind úgy jelöltem be, hogy a lányom felvette (és kuncogott, mert csikizte a ceruza).

A lányom és én is az egyszerű vagy stilizált mintákat szeretjük, ha egyáltalán muszáj mintásnak lennie egy ruhának. (Néha muszáj, főleg nyáron. 🙂 ) De valakitől a lányom egy olyan mintás cipőt kapott ajándékba, amihez semmit nem tudott (és ezért a cipőt sem akarta) felvenni. A krémszínű alapon mezei virágos textilcipő egyébként még épp nagy volt a lábára, így eltelt egy-két hónap, mire belenőtt, de addigra a “mihez vegyem fel” kérdés is megoldódott.

2016 05 27 Virágos blúz (8).jpg

Egy kirakatban megláttam a tökéletes anyagot, egy mezei virágmintás, krémszínű, enyhén rugalmas és keskeny bordásan szövött pamutvásznat:

Vitágos blúz

A blúz teljesen követi a test vonalát, hátul zipzáras.

2016 05 27 Virágos blúz (6)

A ballagási ruha felsőrésze ugyanezzel a szabásmintával fog készülni, de derékban elvágom, és attól lefelé egy széles hajtásokkal dúsan bővülő, térdig érő, fekete-fehér nagy mintás szoknyarészben fog folytatódni. Ezt varrom készre ezen a hétvégén, és a ballagás után megmutatom nektek.

Remélem, hogy addigra elmúlik ez a változékony idő, és napsütésben ballaghatnak a nyolcadikosok. 🙂

2016 05 27 Virágos blúz (5)

Ha tetszett, egy megosztással segíts, hogy elolvashassa, akit még érdekelhet!

Hogy biztosan értesülj az új bejegyzésekről, kövesd a blogot e-mailen keresztül: a jobb oldalon található KÖVETÉS gombbal ezt könnyen megteheted!

Virágos felső” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s