Kantáros nadrág 5. és KÉSZ!

Elérkeztünk a kantáros nadrág utolsó bejegyzéséhez, ami a gumis derékrész készítéséről szól. Az előző részek alapján megrajzolhattad a szabásmintát és kiszabhattad a nadrág részeit, aztán elkészíthetted a zsebet és a kantárokat, legutóbb pedig összeállíthattad a nagyobb részeket is, és teljesen elkészülhettél az elejével. Végül befejezted a hátát, kantárostul.

Nadrág (47)

7. Gumis derékrész

A szabásmintán bejelöltem a gumi helyét, annak megfelelően gombostűzd be te is a nadrág „hónalját”. Én 2 cm széles gumival dolgoztam, ehhez kb. 2,5 cm széles gumiházat kell készíteni (sokkal keskenyebb vagy szélesebb gumit nem javaslok).

Nadrág (36).JPG

Varrd végig a gombostűk mentén, szabadon hagyva a két végét.

Nadrág (37).JPG

Vágj a gumiból két 15 cm hosszú darabot, és mindkét oldalon fűzd be egy biztosítótű segítségével. Amikor a szabad végéből (amiben nincs biztosítótű) már csak egy fél centi lóg ki a gumiházból, azt tűzd le többszörös megerősítéssel.

Nadrág (38).JPG

Ugyanígy, a gumiház másik végén is kb. fél centire lógjon ki a gumi, amikor levarrod. Kész a gumis derék! 🙂

Nadrág (39).JPG

Elölről és hátulról is csinos a nadrág.

Nadrág (40).JPG

Nadrág (41)

Az utolsó elkészítendő dolog a gomblyuk. Válassz két szép gombot, ami illik a nadrág színeihez és stílusához! A gomblyukak a gombok méretéhez készülnek, jelöld be a mellrészen, hogy hová essenek.

Nadrág (44)

Ha van négylépéses gomblyukvarró programod és gomblyukvarró-talpad, akkor nagyon egyszerű dolgod lesz. Sima cikcakkal és spéci talp nélkül is lehet szép gomblyukat varrni, sőt akár kézzel is (ezt pont a napokban gyakoroltam egy kész bohóczakón, mert lusta voltam egy gomblyuk miatt elővenni a varrógépet). A gomblyuk a fenti képen láthatóan, gombostűtől gombostűig érjen.

Nadrág (45).JPG

Én bontókéssel szoktam kivágni, vigyázva, hogy nehogy túlszaladjak. Ennél a nadrágnál a gomblyuk felső széle lesz a legnagyobb igénybevételnek kitéve, ezért az utolsó millimétert nem is vágom fel, úgyis húzódik, alakul hordás közben.

A kész nadrágot add rá a kicsire, és rajta jelöld be, hogy hol legyen a kantáron a gomb!

Nadrág (46).JPG

Varrd fel a gombokat és örülj! Megvarrtál egy kantáros nadrágot! 🙂 Gratulálok!

Ha tetszett, egy megosztással segíts, hogy elolvashassa, akit még érdekelhet!

Hogy biztosan értesülj az új bejegyzésekről, kövesd a blogot e-mailen keresztül: a jobb oldalon található KÖVETÉS gombbal ezt könnyen megteheted!

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s