Egy ropi naplója – pizsama

Szeretek textilboltba járni, akkor is, ha semmit nem akarok venni. Nézegetem, tapogatom az anyagokat. Ha eladóként kellene dolgoznom, egész biztos textilboltot választanék! A textil-webáruházak kínálatában is időről időre elmerülök, jól kinézegetem magam, de végül legtöbbször nem veszek semmit. Nagyon szépek (és többnyire nagyon drágák) az ott kapható textilek, és bár a minőségük szinte kivétel nélkül nagyon magas, mégsem tapogathatom meg. Legutóbb mégis rendeltem egy térdnadrágra valót a Fabrikashoptól , mert olyat találtam ott, aminek nem tudtam ellenállni. 🙂 Egy ropi naplója mintás Robert Kaufmann pamutvászon! A fiam odáig lesz érte, a könyv összes kötete megvan magyarul, és némelyik angolul is.

02 Alapanyag.JPG

Egy nyári pizsamát képzeltem el belőle, addig még van elég idő is megvarrni, gondoltam. Végül olyan gyors és ügyes voltam, hogy már kész a pizsama, és Húsvétra oda is tudom adni ajándékként.

Úgy képzeltem, hogy a pizsama nadrágja a ropis anyagból lesz, és veszek hozzá egy sima fehér pólót, amit valahogy összehozok a nadrággal.

A fiam méretei alapján – most először – készítettem egy férfi nadrág szabásmintát gumis derekú fazonhoz. Egy sima pizsamaszabásminta is jó lett volna, amit itthon találok valamelyik magazinomban, de ki akartam próbálni ezt a szerkesztést is. A végeredmény így néz ki:

01 Szabásminta

Nagyon gyorsan elkészült, az elejét és a hátát ugyanis egybeszabtam. A derekára 2 cm-es gumihoz készítettem gumiházat. Íme:

03 Gatya.JPG

A fehér pólóra egy mellzsebet varrtam a maradék ropis anyagból:

04 Póló (2)

Levágtam a textil szövött szélére nyomtatott márkajelzést is (Diary of a Wimpy Kid), és a póló alsó szegélyére varrtam:

04 Póló (3)

Kevesebb, mint 2 óra alatt készítettem egy fiúpizsamát. Alig várom, hogy a fiam kibontsa az ajándékot és nagyon-nagyon meglepődjön és örüljön. 🙂 Szerencsére egyelőre nincs Facebookja, a többiek pedig tartsák titokban még két hétig!

05 Pizsi

 

Egy ropi naplója – pizsama” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Nyári pizsama |

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s