Fekete ruha szűkítőkkel

Egy angol szavalóversenyre készítettem a lányomnak ezt a ruhát. Olyan gyorsan növekszik, hogy csak ritkán állok neki szabni: egy éve szabtam neki blúzt, de a szabásmintát azóta kinőtte, így most újat kellett csinálnom. Egy egyszerű, karcsúsított, derék- és mellszűkítős dzsörzéruhával lett gazdagabb a ruhatára – átmenetileg.

DSCN4658.JPG

Nagyon remélem, hogy legalább a felvételizős blúzhoz és a ballagási ruhához fel tudom használni ugyanezt a szabásmintát… Az egyik egy hónapon belül esedékes, a ballagás júniusban lesz (így belegondolva ez utóbbira a szerkesztést nem fogom megúszni).

A méretre szerkesztett alapszabásmintán csak néhány helyen változtattam: áthelyeztem a mellszűkítőt, szélesebbre vettem a nyakkivágást és eltüntettem a háta vállán a szűkítőket, mert a kissé rugalmas anyagom ezt megengedte.

Szabásminta.jpg

Vastag, rombuszalakban szövött mintás fekete dzsörzét választottam (kívánság szerint feketének és nem gyűrődőnek kellett lennie), ezt könnyű volt szabni és varrni is. Háromnegyedes ujjú és harangszoknyás lett a kész ruha, viselője elégedett vele. 🙂

DSCN4663.JPG

Fekete ruha szűkítőkkel” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s