Adventi naptár gyerekeknek

Egy magazinban láttam rövid leírást ennek a naptárnak a lényegéről, ami az alábbi: vegyél egy doboz LEGO-t, akkorát, amit a felépítési sorrendet betartva 24 részre lehet osztani, és használd fel adventi kalendáriumként.

A boltokban a dobozok méretéből és a felépíthető játékok képéből lehet következtetni arra, hogy kijön-e vagy sem a 24 lépés, de az az igazi, ha a kinézett játékot leellenőrizzük az interneten a játék sorszámához tartozó útmutató letöltésével.

Az útmutatót ki is kell nyomtatni, hogy az egyes műveletek külön lapjait az adott napi csomagba tehessük. Így nem egy mindkét oldalán nyomtatott papírt kap a gyermek (így már a másnapi lépés is látszana!), és megmarad az eredeti útmutató is.

Én a Lego Movie olvasztómasináját vettem meg, az útmutató majd negyven képből állt, mégis nehezen jött ki a 24 lépés, mert vannak olyan képek, amik csak azt mutatják, hogy az imént külön összerakott kisebb egységet hogyan illesszük rá a már korábban elkészült nagyobb egységre. Ezt pedig, alkatrészek nélkül nem volna szép dolog egy napi csomagocskába betenni…

Így a figurák kerültek a 23. csomagba, az eredeti, sértetlen útmutató és a tartalék alkatrészek pedig a 24. csomagba.

Többféle csomagolási megoldás járt a fejemben, de végül nagyon egyszerűre vettem: krepp-papírt vagdostam fel kb. 20-25 cm-es négyzetekre, egy hobbiboltban vettem előre gyártott adventi számokat (1-24), illetve az otthoni kupacból kihalásztam némi ezüst zsinórt. A szám arany, a zsinór ezüst, jobb lett volna egyforma, de most, mint sokszor, az idő a nagyobb úr. A gyerekek valószínűleg nem fognak neheztelni 🙂

Végül kis tasakokat hajtogattam a négyzetekből, beletettem az összehajtogatott útmutató-részleteket és a hozzá tartozó alkatrészeket. A 24. csomag lett csak más formájú a feltekert eredeti útmutató miatt.

Horgoltam egy hosszú zsinórt, amit majd egy magasabb szekrény tetejére rögzítek, arra pedig karácsonyfadísz-akasztókkal fogom az egyes csomagokat felaggatni. Hogy lent kezdődik-e majd a számozás vagy fent, még nem tudom.

Lehet, hogy kicsit frusztráló lesz a gyerekeknek, ennyire lassan még nem raktak össze egyetlen LEGO-t sem. A számokat és a horgolt zsinórt nem dobom ki, több évben is fel lehet majd használni.

Kérem, hogy kedves ismerőseim ne árulják el a saját gyerekeimnek, mert úgy már nem lenne nekik meglepetés! Köszönöm 🙂

További karácsonyi ötletek: csipeszes adventi naptár, sütiházikók, ünnepi csomagolás

Adventi naptár gyerekeknek” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: Karácsonyi ötletek |

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s